Skip to main content

Body & Balance

Body & Balance

Hou je van afwisseling en heb je zin om iets leuks te doen samen met jou hond? 
Balans en coördinatie bestaat uit verschillende onderdelen: gymnastiek, balans, voetplaatsing, coördinatie, plankenparcour, conditie, ... 

Tijdens balans – coördinatie ga je op een leuke manier samen met je hond oefeningen uitvoeren. D.m.v. gymnastiek (wiebelkontje, slalom, twist en turn, …), balans, coördinatie (sensorisch pad, pootjes op of in bakje, …) en conditieoefeningen (cavaletti) leert de hond bewust te zijn van zijn eigen lichaam.

Tijdens al deze lessen ga je zelf ook heel veel leren over je eigen hond en vooral leren kijken naar je hond.

Wat laat de hond ons zien tijdens de oefening: de houding, plaatsing van de poten, manier van lopen, beweegt hij soepel, ...

We laten de hond ook steeds de ruimte om zelf keuzes te maken, niks moet. Als hij kiest om iets niet te doen heeft hij hier altijd een reden voor! Dit kan fysiek en/of mentaal zijn. Er wordt altijd gewerkt vanuit respect voor deze keuzes van de hond.

 

Balans & coördinatie by fitdogs.be

 

Belangrijkste redenen om samen met je hond aan balans en coördinatie te doen:

  • Betere motorische vaardigheden
  • Minder kans op blessures/blokkades
  • Zelfvertrouwen van je hond stijgt
  • Door de samenwerking tussen jullie beide wordt jullie band veel sterker
  • Het is gewoon FUN

 

Balans en coördinatie is toegankelijk voor iedere hond (van pup tot oudere hond). Met deze discipline bieden we honden een echte uitdaging.

Kinderen vanaf 8 jaar mogen deze lessen volgen onder begeleiding van 1 volwassenen.

 

Balans en Coördinatie by Fitdogs.be

Back to Fitness

 

Dit onderdeel wordt enkel nog onder de vorm van een workshop aangeboden!!

 

Tijdens deze workshop wordt er op verschillende ondergronden en  hoogtes gewerkt omgevormd in leuke parcourtjes.

Parcourtjes bestaan uit verschillende materialen gebruikt bij balans en coördinatie: brede en smalle planken, brug, luchtgevulde elementen, krukjes en steps in verschillende hoogtes, … Hiermee werken we aan een beter lichaamsbesef, balans en coördinatie en zelfvertrouwen van je hond.

plankenparcours by fitdogs.be

We laten de hond ook steeds de ruimte om zelf te kiezen of hij het parcour helemaal wil lopen of enkele onderdelen wil overslaan. Hij zal dan kiezen om op een bepaalde plaats van het parcour te stappen en een stukje verder het parcour verder te zetten. Door respect voor deze keuze en het verder zetten van de oefening stijgt het zelfvertrouwen van je hond waardoor hij meer en meer zal doen. Je hond heeft hier altijd een reden voor! Dit kan fysiek en/of mentaal zijn. Er wordt altijd gewerkt vanuit respect voor deze keuzes van de hond.

We werken met veel beloningsvoertjes en we werken met veel respect voor de hond aangezien hij hier het meeste van leert. (We gaan de honden dan ook niet verplichten bepaalde oefeningen te doen)

 

plankenparcours by fitdogs.be plankenparcours by fitdogs.be

Back to Fitness