Skip to main content

Fitness

Fitness

Een leuke en gezonde activiteit voor je hond. Een hond die zich goed voelt in zijn eigen vel is toch liefste dat we willen. 

 

De hond in topvorm en samen plezier maken daar draait alles in de fitness om.

 

Merk je dat je pup een beetje onzeker is of overal over struikelt en zijn eigen lichaam niet kent? Verveelt je hond zich snel en wil je hem/haar graag mentaalwat uitdaging aanbieden? Merk je dat  je senior hond steeds meer moeite heeft met opstaan en moeilijker wandelt? Raakt je sporthond snel geblesseerd door het sporten en wil je dit voorkomen? Dan is Fitness zeker iets voor jullie.

 

 

Onze werkwijze is gebaseerd op de CCFT (Certified Canine Fitness Trainer) programma. De focus tijdens de oefeningen ligt op voorhand, core (rug) en achterhand hierdoor zorgen we ervoor dat we het volledige lichaam van de hond zo optimaal mogelijk trainen. Omdat een hond een viervoeter is zal tijdens een volledige workout elk deel aan bod komen. Je kan onmogelijk één deel van het lichaam volledig gaan uitsluiten. Sportspecifiek ga je wel bepaalde lichaamsdelen meer aandacht besteden en dit in functie van het doel.

We gaan hun lichaam en hun geest wat uitdagingen aanbieden waardoor beide gaan aanpassen en hogere stressniveaus gaan aankunnen. Ideaal om een betere fysieke en mentale gezondheid te krijgen bij je hond.

 

 

 

 

   Belangrijkste redenen om samen met je hond aan fitness te doen:

 • blessurepreventie
 • verbeteren conditie en prestaties
 • spieropbouw
 • soepel houden van de spieren
 • mentale en fysieke uitdagingen => betere gezondheid
 • beter algemeen welzijn
 • gewichtsafname bij obesitas
 • opbouwen zelfvertrouwen
 • teambuilding => momentje voor jou en je hond
 • onderdeel van de fysiotherapie en belangrijke schakel tijdens het revalidatieproces
  na blessure, operatie of ziekte

 

 

Tijdens de lessen leren we eerst allerhande basisoefeningen aan. Zijn deze oefeningen gekend dan gaan we verder opbouwen en de uitdagingen groter maken. 
Indien je dit wenst kunnen we een volledige workout opstellen voor thuis verder te oefenen. De workouts zijn specifiek aangepast aan jou hond en de reden waarom je graag wilt komen fitnessen. 

 

De 5 pijlers waar we heel veel belang aan hechten

Lichaamsbewustzijn

Doormiddel van Balans en Coördinatie oefeningen kunnen we ervoor gaan zorgen dat honden meer achterpootbewustzijn krijgen.  (meer info klik hier

 

 

Cardio (Cardiorespiratoire training)

Het cardiorespiratoire systeem zorgt voor de energie en zuurstoftoevoer naar de spieren en afvoer van afvalstoffen. Cardio gaat meer doen dan enkel de functie van hart, longen en bloedvaten optimaliseren maar gaat ook energiesystemen in de spieren verbeteren. Dit wijst op de "aerobe" conditie van de hond. Goede uithouding wijst op een gezonde hond. In de praktijk doen we dit doomiddel van loopbandtraining. (meer info klik hier)

 

Kracht

Krachttraining is een vorm van anaerobe cardiotraining en heeft als doel de spieren te versterken. Spieren hebben een specifieke functie: bewegen van de gewrichten (Movers) en /of stabiliseren gewrichten. 

 

Flexibiliteit

Tijdens flexibiliteits- of lenigheidstraining gaan we ervoor zorgen dat de spieren, pezen en ligamenten zo soepel mogelijk blijven waardoor we eens zo groot mogelijk bewegingsbereik in de gewrichten behouden (ROM = Range Of Motion). 
Krachttraining kan leiden tot verkorten van spieren, combi flexibiliteitrs training en krachttraining is heel belangrijk. 

 

Mentaal

 

 

Kom zeker eens langs om je meer te informeren wat we via de fitness of massage voor jou kunnen betekenen, dan stellen we samen een mooie plan op voor jou en je hond. 

 

 

Goed om te weten:

Massage en Fitness zijn geen vervanging van een dierenarts, fysiotherapeut of andere specialisten maar kan wel een hele mooie aanvulling zijn.  
Bij vermoeden van een onderliggend probleem verwijzen wij u graag door om de hond zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.