Skip to main content

Leni, Timo & Nacho 2

De beestenbende
Leni by Fitdogs.be

Leni, mijn partner in crime

 

Ras: kruising labrador- berner sennenhond
Geboren: augustus 2012

 

Sinds 2014 is ze mijn grote steun en toeverlaat, mijn soulmate en mijn assistentiehond.

 

Onze eerste ontmoeting met Leni herinner ik mij nog perfect. Vol spanning zat ik samen met jan aan een tafeltje te wachten bij Canisha (vereniging die hulphonden opleert) want ze hadden misschien een gepaste assitentiehond voor mij gevonden. Mijn hartslag sloeg de hoogte in en de zenuwen gierde door mijn lijf. De ene gedachte na de andere spookte rond: zou het een zwarte zijn? Wat als ze mij niet leuk vind? Wat als ze niks voor mij wil doen? ... En dan ging de deur open ...

 

Op dat moment ging er voor mij een hele nieuwe wereld open. Wat was ze mooi. Vrolijk, energiek, soms een beetje gek en een knuffelfactor 100, ze had alles waar ik van droomde. Natuurlijk zoals bij de meeste labradors is eten voor haar hemel op aarde. Alles doet ze graag: alle klusjes als assistentiehond maar ook gaan wandelen, mee naar de paarden, hoopers, balans, agility, ... Het is allemaal goed voor haar als het maar samen met mij is.

 

Wat ik heel belangrijk vindt en speciaal is aan Leni is dat ze heel goed het verschil kent tussen werken en vrijheid. Mensen kunnen geen 24/24 werken maar honden ook niet. Ze verdienen ook vrije tijd en mogen ook nog eens hond zijn. Als ze werkt is ze heel rustig en geduldig maar als ze vrij is, dan is het een zotte doos. Haar bijnaam is niet voor niks "doosje".hihi. Ze doet niets liever dan gek doen en rondracen, je wordt er instant vrolijk van.

 

Ze is een assistentiehond van de vereniging Canisha. Ik heb de eer gekregen om haar eindafwerking zelf te doen (wel onder toeziend oog van hun natuurlijk). Hier ben ik Canisha heel erg dankbaar voor, dit was een echte uitdaging maar ook een unieke ervaring. . 

  Leni by Fitdogs.be  
Timo by Fitdogs.be Timo is een kruising Stafford en nog vanalles en geboren in 2016

We hebben hem geadopteerd via de Belgische vereniging SCSP (Second Chance Staffords & Pitbulls) uit Spanje. Hij was als pup (5 à 6 weken oud) gevonden in een doosje en zat onder de parasieten.

Op leeftijd van 3,5 maand is Timo overgevlogen naar België en hebben we hem geadopteerd. De ideale opvoeding en basis die een pup normaal dient te hebben tijdens die eerste 4 maanden heeft hij niet gehad. Te vroeg weg bij de moeder, vroeg gecastreerd, geen stabiele omgeving en socialisatie die was er niet geweest.

 

Het eerste jaar was voor ons een enorme uitdaging.

Hij had bang van heel veel dingen, blafte om het minst, veel te veel energie, heel onzeker, knuffelde niet graag, … We hadden er in het begin onze handen mee vol maar toch had hij ons hart gestolen.

Vertrouwen, respect en veel geduld maakte van hem een hele andere hond.

Timo is ondertussen een grote speelvogel die je vaak aan het lachen brengt. Hij doet niets liever dan spelen met zijn bal of met zijn buik omhoog languit zonnen in de tuin (hij heeft een hekel aan koude en regen). Hij leert heel snel. Ik doe met hem hoopers en puzzelen. Zijn neus gebruiken doet hij heel erg graag. Buiten Leni vertrouwt hij bijna geen andere honden (is paar keer aangevallen door loslopende honden) is spijtig maar heel verstaanbaar.

Mensen vindt hij ondertussen geweldig, hij is een echte knuffelaar en hoe dichter bij jou hoe liever. 

Hoe moeilijk onze start ook was ik zou hem voor geen goud meer kunnen missen.

 

  Timo by Fitdogs.be  

Buiten honden heb ik nog een passie en dat zijn paarden. Op de leeftijd van 13 jaar ben ik begonnen met paardrijden op een manege. Toen ik 16 jaar oud was heb ik daar Champ en Mickey leren kennen, mijn 2 verzorgpaardjes.  

 

Mickey by Fitdogs.be 5 jaar later ben ik de trotse eigenaar geworden van Mickey. Door haar heb ik de paardenmicrobe echt te pakken gekregen en sindsdien horen paarden gewoon bij mijn leven.


In oktober 2016 heb ik Nacho leren kennen en het klikte meteen. Juist op het goede moment want in januari 2017 heb ik Mickey op 29-jarige leeftijd moeten laten inslapen.

Nacho is een appaloosa ruin geboren februari 2013. Oktober 2016 heb ik hem gekocht. 

Hij werkt heel erg graag en is heel zacht van karakter. Af en toe wel een clowntje maar daar word je gewoon vrolijk van. Zoals ze zeggen zijn appaloosa’s wel eens koppig en ja hij dus ook maar zoals ze zeggen zo dier zo baas zeker hihi. Op de weide is hij een energiebom die vrolijk in het rond springt maar tijdens het rijden heel voorzichtig. Ideaal voor mij. Met hem heb ik al heel veel dromen waargemaakt en avonturen beleefd en hopelijk mogen er nog veel volgen!

Never give up my dream.

 

Nacho by fitdogs.be Nacho by Fitdogs.be

2 hangbuikzwijntjes die ik heb geadopteerd uit een opvangcentrum in Nederland. Ze hebben ze samen gevonden in een veld.

Napoleon is een gecastreerd mannetje, heel nieuwsgierig en een echte ontdekkingsreiziger. Hij begint echt heel aanhankelijk te worden. je kan heml strelen en eet uit je hand.

Pumbaa is het vrouwtje en meestal de baas, ze is ook het lichtste van kleur. Zij is iets schichtiger dan Napoleon maar ook heel erg lief

 

 

varkens by fitdogs.be varken by fitdogs.be

 

  by fitdogs.be  

 

 

  by fitdogs.be  

 

Onze koivijver

 

  vijver by fitdogs.be