Skip to main content

Petra

Wie ben ik

Petra Sallaerts

Petra Sallaerts & leni By fitdogs.be

 

Een echte avonturier die graag lacht en plezier maakt. Opgeven staat niet in mijn woordenboek en ik kan hierdoor best koppig zijn (vooral op vlak van dingen die ik nog wil bereiken). Ik ben best een gevoelig karakter maar in de natuur kom ik tot rust. Het liefst ben ik hele dagen buiten in het mooie weer.

Vanaf kinds af aan ben ik al een enorme dierenvriend, groot klein maakt allemaal niet uit. Behalve een spin, ja hoor dat lees je goed, daar heb ik schrik van. 

 

Sinds enkele jaren woon ik samen met mijn vriend, Jan in Bocholt. Als je eens langskomt zal je horen dat ik niet afkomstig ben van Limburg maar voel mij hier helemaal thuis. Samen kunnen we best veel lachen en hij is mijn rots in de branding. Hij is trouwens ook de maker van deze website. Wat heb ik toch zooo veel geluk met hem, denk dat hij wel afziet met momenten met al mijn zotte plannen (oeps)

 

 

Buiten dieren is sporten ook een grote passie van mij. Ik ben best sportief aangelegd, misschien zelfs een beetje sportverslaafd, al zeg ik het zelf. Ik heb verschillende sporten gedaan zoals: competitiezwemmen, rotsklimmen, badminton, paardrijden, rolstoelbasketbal en bijna elke zondag gingen papa en ik samen wandelen. Bezige bij dus. Tot we op een gegeven moment merkte dat niet alles meer zo vlot ging.

 

Wat bleek: Ik heb een aandoening genaamd Strümpell Lorrain, dit is een progressieve erfelijke zenuwaandoening van het ruggenmerg die de spieren van het onderlichaam beïnvloedt. Bepaalde stukken in het ruggenmerg werken steeds minder goed waardoor je heel veel spasticiteit krijgt in je benen en kracht verliest. Met het ouder worden ben ik meer en meer aangewezen op mijn rolstoel

 

Sporten doe ik nog steeds heel graag. Zwemmen doe ik nog recreatief en van wandelen met Leni (hond) en Nacho (paard) kan ik zo genieten. Paardrijden is een nog grotere passie geworden, ben ondertussen een gepassioneerd wedstrijdruiter in de westernspor. Samen met Nacho en Leni wil ik graag mensen inspireren om door te zetten en te doen wat ze graag doen. 

www.nevergiveupmydream.be

 

Mijn grote droom:

van mijn passie mijn beroep maken

 

Mijn grote droom was altijd om te kunnen werken in de dierenwereld. Iets met honden, zorgboerderij of misschien in de dierentuin, ... Wow dat leek echt een droom. Om van mijn passie mijn beroep te maken ben ik in 2005 aan de opleiding dierenartsassistent begonnen. Met trots heb ik mijn bachelor diploma dierenartsassistent gehaald.

 

Spijtig genoeg heb ik door mijn handicap hier geen werk in gevonden. Het feit dat ik meer en meer afhankelijk werd van mijn rolstoel en de onzekerheid schrikte veel mensen af. Tijdens de week oefen ik nu een administratieve bureau job uit maar mijn passie blijft toch ergens anders. De dieren enkel houden als passie/hobby, een bureau job, hele dagen binnen zitten, ... Was dit wat ik mijn hele leven wilde doen? mmm 

 

Zoals ze zeggen: Never give up your Dream

 

Op een mooie winterdag is er voor mij een hele nieuwe wereld open gegaan. Ik leerde Leni kennen, een super vrolijke zwarte labrador en mijn assistentiehond. Zij deed mijn ogen terug fonkelen en mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost.

 

Maar nog veel BELANGRIJKER: De interesse in de hondenwereld werd groter en groter en ik had niet zomaar mijn diploma dierenartsassistent behaald. Opgeven staat niet in mijn woordenboek dus er moest iets veranderen en met Leni aan mijn zijde moest dit zeker en vast lukken. 

 

Zo zijn we o.a. de opleiding instructeur hoopers (Hondentijd - Els Hoskens), kynologisch instructeur (HACR) en balans - coördinatie (paws4fun - Sam Turner) gaan volgen. Dit alles in combinatie met enkele jaren mee te draaien in een hondenschool als instructeur zorgde ervoor dat mijn rugzakje meer en meer gevuld werd met allerhande informatie.

 

Het was een echte eyeopener en tijd om mijn hart te volgen. Ik wou doen wat ik graag doe.

 

Wat vind ik belangrijk:

  • Plezier maken samen met je hond(en)
  • Sterke band tussen hond en eigenaar
  • Veel aandacht voor jou en je hond => privélessen
  • Gezondheid van de hond
  • Drukvrij

 

Hieruit is op 18 oktober 2020 FitDogs.be ontstaan.