Skip to main content

Petra

Wie ben ik

Petra Sallaerts

Petra Sallaerts & leni By fitdogs.be

Vanaf kinds af aan spelen dieren een belangrijke rol in mijn leven.
Vogeltjes die fluiten, geluid van een stromend beekje, honden zien rondrennen in het veld, paarden die staan te grazen, een hertje dat wegspringt tussen de struikjes, hier kan ik helemaal van wegdromen.

Ik hou wel van avontuur, sporten en het liefste ben ik hele dagen buiten in de natuur samen met Nacho (mijn paard) en Boefje (mijn hond). Een bezige bij dus.

 

Als je eens langskomt zal je horen dat ik niet afkomstig ben van Limburg maar ik voel mij hier wel helemaal thuis. Zoals ze zeggen, ik ben de liefde gevolgd en ondertussen woon ik gelukkig samen met Jan, mijn rots in de branding. Hij is trouwens ook de maker van deze website. 

 

 

 

Niet alles liep zoals ik het graag had gewild. Op mijn 13de hebben ze vastgesteld dat ik een aandoening genaamd Strümpell Lorrain heb. Dit is een progressieve erfelijke zenuwaandoening van het ruggenmerg die de spieren van het onderlichaam beïnvloedt. Met het ouder worden ben ik meer en meer aangewezen op mijn rolstoel. Wat alles toch net wat moeilijker maakt maar niet onmogelijk.

 

Mijn grote droom was altijd om te kunnen werken in de dierenwereld. Iets met honden, diernartsassistent, zorgboerderij, ... allemaal leuk. We zijn er voor gegaan en in 2008 studeerde ik trots af als dierenartsassistent. 

 

Mijn droom kon beginnen

Van mijn passie mijn beroep maken

 

Volle moed ben ik beginnen solliciteren in de dierensector maar iemand aannemen met een beperking schrikte veel mensen af waardoor ik tot mijn grote spijt geen werk vond in de dierenwereld. Heb dan werk gevonden aan de overheid en werk daar nu nog steeds. Er is helemaal niks mis mee maar was dit wat ik mijn hele leven wilde doen ...? 

Op een mooie winterdag kwam hier verandering in, er ging voor mij een hele nieuwe wereld open. Ik leerde Leni kennen (ze werd mij toegewezen door Canisha), een super vrolijke zwarte labrador en mijn eerste assistentiehond. Zij deed mijn ogen terug fonkelen en mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost.  Lenitje Fitdogs.be

Maar nog veel BELANGRIJKER: Zij deed mij inzien dat ik veel meer kon.
De interesse in de hondenwereld werd groter en groter en ik had niet zomaar mijn diploma dierenartsassistent behaald. Er moest iets veranderen en met Leni aan mijn zijde moest dit zeker en vast lukken. 

 

We kregen de smaak terug te pakken en we zijn allerhande cursussen/opleidingen gaan volgen: o.a. ethologie hond (Toscanzahoeve),  , instructeur hoopers (Hondentijd - Els Hoskens), kynologisch instructeur (HACR), balans - coördinatie (paws4fun - Sam Turner), concept trainer (DogsTalk),... Dit alles in combinatie met enkele jaren vrijwillig mee te draaien in een hondenschool als instructeur zorgde ervoor dat mijn rugzakje meer en meer gevuld werd met allerhande informatie.

 

Het was een echte eyeopener en tijd om mijn hart te volgen. Ik wou doen wat ik graag doe, bezig zijn met honden. 

Zo kreeg op 18 oktober 2020 mijn eigen onderneming vorm:

 

 

 

Tijdens het lesgeven heb ik gemerkt dat er dingen zijn die ik heel erg belangrijk vind:

  • Gezondheid van de hond (fysiek en mentaal)
  • Samen plezier maken
  • Sterke band tussen hond en eigenaar
  • Veel aandacht voor jou en je hond => daarom voornamelijk privélessen
  • Niks moet

 

Deze punten samen met het feit dat leuke en sportieve dingen doen (samen met de hond natuurlijk!) voor mij erg belangrijk zijn stuurde dit me een bepaalde richting uit in de hondenwereld. 
Om dit alles te kunnen doen en vooral zolang mogelijk te blijven doen, is het belangrijk dat de hond gezond is en zich goed voelt in zijn/haar vel. Leren kijken naar je hond, hoe je hond beweegt, heeft hij ergens pijn, is zijn lichaam en geest in balans,... Niet altijd gemakkelijk om te zien maar wel heel erg belangrijk. Deze richting wil ik uit zodat de gezondheid van de hond altijd op de eerste plaats komt.

 

Met deze insteek ben ik verder opleidingen gaan volgen ifv gezondheid en beweging van de hond.
Kynologisch masseur basis, Professioneel Fitness Trainer en Massagetherapeut hebben we 1 voor 1 met glans afgewerkt.
Hier stopt het niet voor ons, we blijven ons bijscholen, er is nog zo veel te leren in de hondenwereld.