Skip to main content

Petra

Wie ben ik

Petra Sallaerts

Petra Sallaerts & leni By fitdogs.be

Vanaf kinds af aan had ik een speciale band met dieren, groot klein maakt allemaal niet uit. Behalve een spin, ja hoor dat lees je goed, daar heb ik schrik van. Al de vrije tijd die ik had bracht ik door tussen mijn beestenbende of bij de paarden op de manege.

Ze geven je gewoon een goed gevoel en hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven.  
Ik hou ook wel van avontuur en het liefste ben ik hele dagen buiten in de natuur. Vogeltjes die fluiten, geluid van een stromend beekje, honden zien rondrennen in het veld, paarden die staan te grazen, een hertje dat wegspringt tussen de struikjes, hier kan ik helemaal van wegdromen.

 

 

Sinds enkele jaren woon ik gelukkig samen met mijn vriend Jan in Bocholt. Als je eens langskomt zal je horen dat ik niet afkomstig ben van Limburg maar voel mij hier helemaal thuis. Samen kunnen we best veel lachen en hij is mijn rots in de branding. Hij is trouwens ook de maker van deze website. Wat heb ik toch zooo veel geluk met hem, denk dat hij met momenten wel afziet met al mijn zotte plannen (oeps :D)

 

 

Buiten dieren is sporten ook een grote passie van mij. Ik heb verschillende sporten gedaan: competitiezwemmen, rotsklimmen, badminton, paardrijden, rolstoelbasketbal en bijna elke zondag gingen papa en ik samen wandelen. Bezige bij dus. Tot we op een gegeven moment merkte dat niet alles meer zo vlot ging.

 

Wat bleek: Ik heb een aandoening genaamd Strümpell Lorrain, dit is een progressieve erfelijke zenuwaandoening van het ruggenmerg die de spieren van het onderlichaam beïnvloedt. Bepaalde stukken in het ruggenmerg werken steeds minder goed waardoor je heel veel spasticiteit krijgt in je benen en kracht verliest. Met het ouder worden ben ik meer en meer aangewezen op mijn rolstoel

 

Sporten doe ik nog steeds heel graag. Wandelen met Leni (hond) en Nacho (paard) kan ik zo van genieten. Paardrijden is een nog grotere passie geworden, ben ondertussen een gepassioneerd wedstrijdruiter in de westernsport. Samen met hun wil ik graag mensen inspireren om door te zetten en te doen wat ze graag doen. www.nevergiveupmydream.be

 

Mijn grote droom:

van mijn passie mijn beroep maken

Mijn grote droom was altijd om te kunnen werken in de dierenwereld. Iets met honden, zorgboerderij of misschien in de dierentuin, ... Wow dat leek echt een droom. In 2008 studeerde ik trots af als dierenartsassistent. Mijn droom kon beginnen. 

 

 

Volle moed ben ik beginnen solliciteren in de dierensector maar dit bleek alles behalve evident. Het feit dat ik meer en meer afhankelijk werd van mijn rolstoel en de onzekerheid schrikte veel mensen af. Heb dan werk gevonden aan de overheid (FOD) als bediende. Is helemaal niks mis mee maar mijn passie blijft toch ergens anders. De dieren enkel houden als passie/hobby, hele dagen binnen zitten achter je bureau,  ... Was dit wat ik mijn hele leven wilde doen? mmm 

 

Op een mooie winterdag is er voor mij een hele nieuwe wereld open gegaan. Ik leerde Leni kennen, een super vrolijke zwarte labrador en mijn assistentiehond. Zij deed mijn ogen terug fonkelen en mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost.  Lenitje Fitdogs.be

Maar nog veel BELANGRIJKER: Never give up my Dream
De interesse in de hondenwereld werd groter en groter en ik had niet zomaar mijn diploma dierenartsassistent behaald. Er moest iets veranderen en met Leni aan mijn zijde moest dit zeker en vast lukken. 

 

Zo zijn we begonnen met het volgen van allerhande modules bij Toscanzahoeve over de hond. Hierdoor kreeg ik de smaak nog meer te pakken en zijn we o.a. de opleiding instructeur hoopers (Hondentijd - Els Hoskens), kynologisch instructeur (HACR) en balans - coördinatie (paws4fun - Sam Turner) gaan volgen. Dit alles in combinatie met enkele jaren mee te draaien in een hondenschool als instructeur zorgde ervoor dat mijn rugzakje meer en meer gevuld werd met allerhande informatie.

 

Het was een echte eyeopener en tijd om mijn hart te volgen. Ik wou doen wat ik graag doe, bezig zijn met honden. 

Op 18 oktober 2020 heb ik de kracht en de moed gevonden om mijn eigen bedrijfje op te richten:

 

 

Er zijn enkele dingen die ik heel erg belangrijk vindt tijdens mijn lessen of behandeling:

  • Gezondheid van de hond
  • Samen plezier maken
  • Sterke band tussen hond en eigenaar
  • Veel aandacht voor jou en je hond => daarom voornamelijk privélessen
  • Alles drukvrij

 

We blijven ons bijscholen, er is nog zo veel te leren in de hondenwereld. We zijn ondertussen afgestudeerd als kynologisch masseur basis en bijna aan het einde van de opleiding concept trainer. Maar dat is nog niet alles, sinds september zijn we begonnen aan de jaaropleiding Professioneel fitness trainer. Het is alvast super interessant en we zien wel welke kant we opgaan.