Skip to main content

Lasertherapie

Lasertherapie

Een hele mooie aanvulling in combinatie met massage

Lasertherapie (licht therapie) is een pijnloze behandeling die vaak gebruikt wordt tijdens de revalidatie. Tijdens de behandeling staat, zit of ligt uw dier even stil, wat hij zelf het comfortabelste vindt. 

 

Door middel van de laser (specifieke golflengtes rode en infrarode licht), komt er warmte en energie vrij die overgebracht wordt op bepaalde lichaamsdelen. Hierdoor verhoogd de hoeveelheid energiemolecule (ATP) in de cellen. Door de verhoging van ATP  neemt de circulatie en de zuurstofopname van de cel toe, dit bevorderd en versneld het genezingsproces.

ATP staat voor adenosine trifosfaat, een vitale energiemolecule die door het dier wordt gebruikt om de spieren te bewegen en is betrokken bij veel chemische reacties in het lichaam. 

Deze therapie kan bij zeer veel ziekten en problemen succesvol worden ingezet. Denk aan pijnbestrijding, acute ontstekingen maar ook bij chronische aandoeningen. 

 

Voordelen van lasertherapie

  • Betere bloedcirculatie
  • Afnemen ontsteking en zwelling
  • Verminderen pijn
  • Sneller herstel cellen en weefsel
  • Versterkt imuunsysteem
  • Stimuleert het lymfesysteem en aanmaak van endorfine

 

Laser by fitdogs.be

Deze therapie is ook heel effectief voor honden met chronische ontstekingen, hiervoor zijn wel meerdere behandelingen nodig om een mooi resultaat te bekomen.

Aangezien lasertherapie (licht therapie) de cellen activeert is het afgeraden om tumoren te bestralen. Op de schildklier of drachtige baarmoeder mag er ook geen lasertherapie toegepast worden.