Skip to main content

Petra

Wie ben ik

Petra Sallaerts

Petra Sallaerts & leni By fitdogs.be

Vanaf kinds af aan had ik een speciale band met dieren, groot klein maakt allemaal niet uit. Behalve een spin, ja hoor dat lees je goed, daar heb ik schrik van. Al de vrije tijd die ik had, bracht ik door tussen mijn beestenbende of bij de paarden op de manege.

Ze geven je gewoon een goed gevoel en hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven.  
Ik hou wel van avontuur, sporten en het liefste ben ik hele dagen buiten in de natuur. Een bezige bij dus.
Vogeltjes die fluiten, geluid van een stromend beekje, honden zien rondrennen in het veld, paarden die staan te grazen, een hertje dat wegspringt tussen de struikjes, hier kan ik helemaal van wegdromen.

Paardrijden is een grote passie, heb een eigen paard genaamd Nacho en samen met hem beleef ik heel veel avonturen. Ben gepassioneerd wedstrijdruiter in de westernsport.

 

 

Sinds enkele jaren woon ik gelukkig samen met mijn vriend Jan en mijn hond Timo in Bocholt. Als je eens langskomt zal je horen dat ik niet afkomstig ben van Limburg maar voel mij hier helemaal thuis. Ik heb hem leren kennen tijdens de rolstoelbasketbal, grapjes maken en plagen deed hij graag maar het is vooral een echte doorzetter en mijn rots in de branding. Hij is trouwens ook de maker van deze website. Wat heb ik toch zooo veel geluk met hem, denk dat hij met momenten wel afziet met al mijn zotte plannen (oeps :D)

 

Niet alles liep zoals ik het graag had gewild. Op mijn 13de hebben ze vastgesteld dat ik een aandoening genaamd Strümpell Lorrain heb. Dit is een progressieve erfelijke zenuwaandoening van het ruggenmerg die de spieren van het onderlichaam beïnvloedt. Bepaalde stukken in het ruggenmerg werken steeds minder goed waardoor je heel veel spasticiteit krijgt in je benen en kracht verliest. Met het ouder worden ben ik meer en meer aangewezen op mijn rolstoel. Wat alles toch net wat moeilijker maakt.

 

 

 Ik wil graag mensen inspireren om door te zetten en te doen wat ze graag doen. Het is niet altijd gemakkelijk, in tegendeel maar als je iets heel graag wilt: ...

 

Mijn grote droom:

van mijn passie mijn beroep maken

Mijn grote droom was altijd en nu nog steeds eigenlijk om te kunnen werken in de dierenwereld. Iets met honden, zorgboerderij, ... Wow dat leek echt een droom. In 2008 studeerde ik trots af als dierenartsassistent. Mijn droom kon beginnen. 

 

 

Volle moed ben ik beginnen solliciteren in de dierensector maar dit bleek alles behalve evident. Het feit dat ik meer en meer afhankelijk werd van mijn rolstoel en de onzekerheid schrikte veel mensen af waardoor ik geen werk vond in de dierenwereld. Heb dan werk gevonden aan de overheid (FOD) als bediende. Is helemaal niks mis mee maar mijn passie blijft toch ergens anders. De dieren enkel houden als passie/hobby, hele dagen binnen zitten achter je bureau, stress en spanningen tijdens werk,  ... Was dit wat ik mijn hele leven wilde doen? mmm 

 

Op een mooie winterdag is er voor mij een hele nieuwe wereld open gegaan. Ik leerde Leni kennen (ze werd mij toegewezen door Canisha), een super vrolijke zwarte labrador en mijn assistentiehond. Zij deed mijn ogen terug fonkelen en mijn zelfvertrouwen kreeg een enorme boost.  Lenitje Fitdogs.be

Maar nog veel BELANGRIJKER: Never give up my Dream
De interesse in de hondenwereld werd groter en groter en ik had niet zomaar mijn diploma dierenartsassistent behaald. Er moest iets veranderen en met Leni aan mijn zijde moest dit zeker en vast lukken. 

 

Zo zijn we begonnen met het volgen van allerhande cursussen bij Toscanzahoeve over de hond. Dit voelde gewoon zo goed aan en hierdoor kreeg ik de smaak nog meer te pakken. We zijn o.a. de opleiding instructeur hoopers (Hondentijd - Els Hoskens), kynologisch instructeur (HACR) en balans - coördinatie (paws4fun - Sam Turner) gaan volgen. Dit alles in combinatie met enkele jaren vrijwillig mee te draaien in een hondenschool als instructeur zorgde ervoor dat mijn rugzakje meer en meer gevuld werd met allerhande informatie.

 

Het was een echte eyeopener en tijd om mijn hart te volgen. Ik wou doen wat ik graag doe, bezig zijn met honden. 

Op 18 oktober 2020 heb ik de kracht en de moed gevonden om mijn eigen bedrijfje op te richten:

 

 

 

Tijdens het lesgeven heb ik gemerkt dat er dingen zijn die ik heel erg belangrijk vind:

  • Gezondheid van de hond (fysiek en mentaal)
  • Samen plezier maken
  • Sterke band tussen hond en eigenaar
  • Veel aandacht voor jou en je hond => daarom voornamelijk privélessen
  • Niks moet

 

Deze punten samen met het feit dat leuke en sportieve dingen doen (samen met de hond natuurlijk!) voor mij erg belangrijk zijn stuurde dit me een bepaalde richting uit in de hondenwereld. 
Om dit alles te kunnen doen en vooral zolang mogelijk te blijven doen, is het belangrijk dat de hond gezond is en zich goed voelt in zijn/haar vel. Leren kijken naar je hond, hoe je hond beweegt, heeft hij ergens pijn, is zijn lichaam en geest in balans,... Niet altijd gemakkelijk om te zien maar wel heel erg belangrijk. Deze richting wil ik uit zodat de gezondheid van de hond altijd op de eerste plaats komt.

 

Met deze insteek heb ik de opleiding "kynologisch masseur basis" gevolgd, deze was zo leuk en interessant dat het kriebelt naar meer. En dat is nog niet alles, sinds september ben ik begonnen aan de jaaropleiding Professioneel fitness trainer. Het is alvast super interessant en ik ben benieuwd wat de toekomst nog allemaal brengt. We blijven ons bijscholen, er is nog zo veel te leren in de hondenwereld.