Skip to main content

Massage

Massage

Een gemasseerde hond is een gelukkige hond.

 

Wanneer ik vertel aan andere mensen dat ik honden masseer dan beginnen veel mensen te lachen, kijken ze eens raar of krijg je allerhande reacties. Ik begrijp de twijfel bij iedereen, het is niet zo bekend en voor ik de opleiding gevolgd had wist ik zelf ook niet wat een massage voor een hond kan betekenen.
Ondertussen heb ik al zo veel mooie resultaten gezien dat ik niet anders kan dan het aan iedereen aanraden. Een gemasseerde hond is een gelukkige hond. 

 

Hondenmassage wordt steeds belangrijker binnen het welzijn van de hond. In de wetenschap wordt er steeds meer bekend over de emoties bij honden en hoe belangrijk het is om een goede balans (geestelijk en fysiek) te hebben in het hondenlichaam. Goede balans is belangrijk voor de gezondheid van je hond, dit heeft dan weer automatisch invloed op het gedrag waardoor ze zich beter in hun vel gaan voelen.

 

Een massage kan heel veel voordelen hebben voor een hond: op fysiek maar ook op mentaal vlak. 
Het zorgt voor rust en ontspanning in een hondenlichaam. Ontspanning van de spieren maar ook meer rust en ontspanning in het hoofd van de hond. Er zijn tegenwoordig veel meer prikkels in onze leefomgeving dan vroeger waar onze honden mee in contact komen. 
Het is voor elke hond anders en voor elke klacht. We bekijken dan ook elke hond individueel. 

 

 

 

  Voordelen masseren (fysiek en mentaal) 

 • meer rust en ontspanning in het hoofd
 • ontspannen spieren => meer bewegingsvrijheid
  (zeker in combi fitness)
 • betere circulatie en doorbloeding van allerhande weefsels
 • minder pijn  => aanmaak van de stof acetylcholine
 • ontwikkeling lichaamsbewustzijn (pup → senior) 
 • betere concentratie
 • betere spijsvertering
 • blessurepreventie
 • je pup laten wennen aan de aanraking van een 'vreemde'
 • je kan je hond eens laten verwennen
 • ...

 

 

Tijdens mijn opleiding als dierenartsassistent, fitnesstrainer en de cursus massage hebben we een uitgebreide kennis meegekregen over de anatomie van het lichaam. Massage brengt allerhande processen in het lichaam teweeg, hierdoor zijn er ook indicaties waarbij je beter geen massage toepast, dit noemen we contra-indicaties. Dracht, koorts, neurologische aandoeningen, bacteriële en virale infecties, ...  Indien van toepassing vermeld altijd zijn/haar medische achtergrond zodat we hiermee rekening kunnen houden.

 

Wil je meer te weten komen over massage en nagaan of dit voor uw hond voordelen kan hebben, neem dan zeker met ons contact op.  

 

Praktische Informatie

Locatie:
De behandeling wordt bij voorkeur gegeven in onze praktijk in Bocholt.
Indien dit niet haalbaar is voor de hond kan de behandeling in zijn vertrouwde omgeving doorgaan. 

In onze praktijk is er anti-slip ondergrond en een matje aanwezig maar je mag ook altijd kleed/kussen van je eigen hond meebrengen. Dit is vaak meer vertouwd voor je hond.

 

Duur van de behandeling: gemiddeld 30-45 minuten, de eerste behandeling kan soms wat langer duren.

Iedere behandeling is afgestemd op de behoefte van de hond en dus uniek. Hierdoor is het mogelijk dat een behandeling korter duurt (denk aan de kortere concentratieboog van een jonge hond/pup of een hond die alles best spannend vindt) en soms is een hond zo relaxt dat we bij wijze van spreken uren zouden kunnen doorgaan!

 

De afspraken worden samen afgesproken. Gelieve voor uw afspraak uw hond even uit te laten, zodat hij zijn behoefte kan doen voor een massagebehadeling. 

 

Tarieven: klik hier