Skip to main content

massage

Ontspanningsmassage

We werken volgens de principes van kynomassage:
uit ontspanning en gevoel in communicatie met de hond.

Hondenmassage wordt steeds belangrijker binnen het welzijn van de hond. Aanraking en massage voldoen aan de primaire levensbehoefte om contact te maken.

In de wetenschap wordt er steeds meer bekend over de emoties bij honden en hoe belangrijk het is om een goede balans (geestelijk en fysiek) te hebben in het hondenlichaam. Bewuste aanrakingen en opbouwende massagetechnieken hebben een diepe doorwerking op alle lichaamssystemen en lichaamsweefsels. Tijdens deze processen worden afvalstoffen afgevoerd, bevorder je de optimale functies, …  Zo kan je met massage ervoor zorgen dat je hond kan ontspannen, het lichaam geestelijk en fysiek terug in balans komt en hierdoor de gezondheid van je hond ondersteund. 
De gezondheid heeft automatisch ook invloed op het gedrag waardoor ze zich beter in hun vel gaan voelen.

 

Ik vind het heel belangrijk dat we de communicatiesignalen van de hond respecteren, we werken dan ook "in verbinding" met de hond. 

 

Voordeel massage:

 • ontspanning
 • verbeteren bewegingsvrijheid
  (zeker in combinatie met balans en coördinatie oefeningen)
 • ontwikkeling lichaamsbewustzijn
 • betere concentratie
 • bevorderd de algemene gezondheid
            Fitdogs.be Spirit

 

Tijdens mijn opleiding als dierenartsassistent en de cursus kynomassage hebben we een uitgebreide kennis meegekregen van de anatomie van het lichaam. Massage brengt allerhande processen in het lichaam teweeg, hierdoor zijn er ook indicaties waarbij je beter geen massage toepast. Dracht, kwetsuren, koorts, neurologische aandoeningen, bacteriële en virale infecties, huidwonden, bepaalde medicatie, ... Voorgaand op de eerste massage nemen we altijd een anamnese af om zo uw hond en zijn/haar medische achtergrond beter te leren kennen.

 

Ik ben zelf geen dierenarts. Bij vermoeden van een onderliggend probleem verwijzen wij u graag door naar een medische specialist of gedragstherapeut. Deze samenwerking kan hele mooie resultaten geven.

 

Op dit ogenblik beschikken we nog niet over een eigen massageruimte, we komen hiervoor op verplaasting.

 

Wil je meer te weten komen over ontspanningsmassage en nagaan of dit voor uw hond voordelen kan hebben, neem dan zeker met ons contact op. 

 

 

Massage bij Fitdogs.be
Massage

ontspanningsmassage

 

 • intakegesprek + massage (± 90 minuten): 65€,-
 • vervolgmassages (duur variabel): 25€,- / 30 minuten
 • Elke massage is aangepast aan de behoefte van jou hond
 • Afhankelijk van de afstand kan er een kilomtervergoeding aangerekend worden